logo

fallback-large

CommEx оголошує про припинення діяльності: наслідки придбання бізнесу Binance

4 квітня 2024

CommExКриптобіржаВихід з рфКриптовалюта

CommEx оголошує про припинення діяльності: подробиці та наслідки

CommEx, платформа для криптовалютних обмінів, яка придбала бізнес Binance в росії у вересні 2023 року, оголосила про свій намір припинити свою діяльність. Це рішення зумовлено в контексті регуляторного тиску на Binance у всьому світі, зокрема, останнім часом на Філіппінах, де місцевим користувачам було заборонено використовувати біржу через неліцензійну діяльність.

CommEx придбала бізнес Binance в росії у вересні 2023 року за суму, яка не була розголошена. Біржа припинила приймання депозитів і призупинила реєстрацію нових користувачів, закликаючи існуючих користувачів вивести свої активи на зовнішні гаманці. 25 березня CommEx опублікувала заяву на своєму офіційному каналі в Telegram, сповіщаючи користувачів про поетапне припинення роботи платформи.

CommEx поетапно припинятиме свою діяльність, включаючи торгівлю ф'ючерсами, міжкореспондентську торгівлю і торгівлю місцевими активами. Користувачі, які залишать активи після 10 травня 2024 року, будуть оподатковані 1% від загальної суми активів за управління активами. Угода між Binance і CommEx відбулася в контексті юридичних проблем для Binance та її колишнього CEO Чанпенга Чжао в Сполучених Штатах.

CommEx оголосила про план припинення діяльності, згідно з яким вона припиняє обслуговування торгівлі ф'ючерсами 28 березня, міжкореспондентську торгівлю - 2 квітня, повністю припинить роботу платформи місцевої торгівлі 23 квітня, а веб-сайт припинить свою роботу до 10 травня.

Ймовірно, цей крок був зроблений для стимулювання користувачів швидко вивести свої кошти та забезпечити безперешкодне закриття платформи. Закриття CommEx співпадає зі зростаючим глобальним регуляторним тиском на Binance. У червні 2023 року Комісія з цінних паперів та бірж США подала позов до Binance з звинуваченням у тому, що біржа пропонувала продаж незареєстрованих цінних паперів і працювала незаконно в Сполучених Штатах. Чанпенг Чжао, колишній CEO Binance, подав у відставку і визнав свою провину в листопаді 2023 року.




Додаткові новини

Спецрахунок Національного Банку України
Допомогти через спецрахунок НБУ для збору коштів.
arrowДопомогти
Благодійний фонд “Повернись живим”
Зробити внесок до благодійного фонду "Повернись живим".
arrowДопомогти
Благодійний фонд Сергія Притули
Підтримати через фонд Сергія Притули.
arrowДопомогти
Допоможи ЗСУ
Наші захисники потребують допомоги ✊