logo

fallback-large

HP вийшла з російського ринку: наслідки санкцій і подальші кроки

11 квітня 2024

Hewlett-PackardПрограмне забезпеченняАпаратне забезпеченняВихід з рф

HP вийшла з російського ринку: наслідки та реакція на санкції

HP змушена була припинити свою діяльність на російському ринку внаслідок санкцій, які ввели США у зв'язку з конфліктом на Україні. Цей крок став наслідком складної геополітичної ситуації та вимушеного вибору компанії між збереженням міжнародного статусу та відповідальними підходами до глобальної політики.

Місцевий веб-сайт HP, який раніше надавав російськомовним користувачам можливість завантажувати драйвери та отримувати технічну підтримку, тепер був перенаправлений до Казахстану. Це рішення відображає гнучкість компанії та спробу забезпечити збереження доступу до продуктів HP в регіоні.

Незважаючи на відсутність прямої підтримки, російські покупці все ще мають можливість отримати необхідні драйвери та програмне забезпечення для продуктів HP на перенаправленому веб-сайті.

Російське видання CNews сповістило про цей крок, вказавши на те, що припинення діяльності HP в країні стало сюрпризом для багатьох, але, на жаль, не було жодних попереджень. Порівняно з Microsoft, яка надала російським користувачам тижневий строк для адаптації до закриття свого бізнесу, дії HP виглядають більш неочікуваними.

Хоча HP оголосила про свій вихід з російського ринку у березні 2022 року, відмовившись від продажу обладнання, однак протягом двох наступних місяців країна вже мала доступ до паралельних імпортних товарів, що унеможливило повністю уникнути впливу цього рішення.

Дистриб'ютори в країні, такі як Softline, Merlion та М.Відео-Ельдорадо, відмовилися коментувати стан імпорту та продажів HP, що може свідчити про те, що ситуація може бути складнішою, ніж здається на перший погляд.

У лютому 2022 року ми призупинили всі поставки в росію. У зв'язку з поточною ситуацією та перспективами на майбутнє ми прийняли рішення припинити всю діяльність в росії у 2022 році.

- Зазначив представник HP в блозі компанії в лютому 2022 року.




Додаткові новини

Спецрахунок Національного Банку України
Допомогти через спецрахунок НБУ для збору коштів.
arrowДопомогти
Благодійний фонд “Повернись живим”
Зробити внесок до благодійного фонду "Повернись живим".
arrowДопомогти
Благодійний фонд Сергія Притули
Підтримати через фонд Сергія Притули.
arrowДопомогти
Допоможи ЗСУ
Наші захисники потребують допомоги ✊